Медик назвав ТОП-5 продуктів для профілактики діабету

Відомий біолог Коллін Каткліфф, який постійно проводить різноманітні метаболічні дослідження, склав рейтинг продуктів, які можуть стати найкращою профілактикою цукрового діабету. Фахівець пояснив, що говорить про продукти, які допомагають нормалізувати мікробіом кишківника.

Цей фактор дуже важливий при профілактиці діабету. За його словами, в першу чергу необхідно включити в раціон велику кількість продуктів з розчинною клітковиною. Лікар радить щодня вживати хоча б одне яблуко. Цей фрукт він називає найкориснішим для кишечника і наголошує, що пектин, що містяться в яблуках, за короткий час покращує мікробіом кишечника. На другому місці цього рейтингу знаходиться ячмінь, який у мінімальній кількості потрібно додавати до перших страв.

Трійку лідерів замкнула морква, яка також є джерелом великої кількості клітковини. Біолог зазначив, що позитивний вплив на здоров’я кишківника може надати щоденне вживання вівса. Він рекомендує щодня з’їдати хоча б маленьку порцію вівсяної каші, і ця страва стане особливо корисною у зимові місяці. На останньому місці цього рейтингу опинився горох. В одній чашці горохового пюре або каші міститься 7 грамів клітковини, і цю страву рекомендується вживати в обідній час.

Поділись


Новини партнерів