Нефролог назвала кращі продукти для здоров’я нирок

За словами нутриціолога Марії Тихомирової, для оздоровлення нирок слід, по-перше, постійно дотримуватись питного режиму, а по-друге, вибирати корисні продукти.

За її словами, нирки “люблять” брусницю. Це надзвичайно корисна ягода, яка має сечогінний ефект і знімає запалення. До її складу входять фенольні глікозиди, лікопін, флавоноїди та інші кислоти.

Дуже корисні спеції, які мають протизапальну та спазмолітичну дію. Йдеться про аніс, кмин, фенхель і кріп. Також оздоровленню нирок сприяють цитрусові, виноград, хурма, кавун, гарбуз.

При хворих нирках слід виключити з раціону ковбасу, консерви, солону рибу, ікру, копченості, все смажене, а також наваристі рибні та м’ясні бульйони.

Раніше повідомлялося, що гостре пошкодження нирок – один із факторів смертності при коронавірусі. Пацієнтам із ковідом, щоб уникнути негативних наслідків, потрібно здати аналізи. Йдеться про аналіз сечі на білок та біохімічний аналіз крові (БАК) на креатинін. Необхідно також стежити за згортанням крові та проводити профілактику тромбозів.

Поділись


Новини партнерів