Дієтолог Марина Макіша пояснила, що в зимові місяці кожна людина має змінити раціон харчування, оскільки організм додатково потребує різних вітамінів, мікроелементів та поживних речовин.
Фахівець зазначила, що насправді раціон взимку та влітку не сильно відрізняється за набором продуктів, але важливо пам’ятати, що фізична активність у холодну пору року сповільнюється, а це означає, що необхідно знизити кількість вуглеводів у щоденному раціоні. «Різні каші, макарони, хліб і так далі в зимовий час краще скоротити, тому що буде менша фізична активність і нам ось цієї швидкої енергії потрібно менше, інакше вона запасатиметься на боках у вигляді жиру», – попередила Марина Макіша.
За її словами, також дуже шкідливо влаштовувати взимку постійні чаювання з цукерками та іншими солодощами. Вона рекомендує пити чай без цукру, а ще краще звичайну воду в той момент, коли відчуватиметься сильний голод. У такий спосіб можна перехитрити організм. Оскільки в зимову пору року людина вживає менше фруктів та овочів, ніж улітку, це потрібно компенсувати. Вона радить регулярно купувати заморожені ягоди, зокрема, малину, полуницю та чорну смородину.