Лікарі назвали часник найкращим продуктом для зниження цукру в крові

Група фахівців визначила продукт, який допоможе запобігти стрибкам рівня цукру в крові. Медики пояснили, що для того, щоб стабілізувати показники, а також покращити стан здоров’я при цукровому діабеті, потрібно щодня вживати невелику кількість часнику.

За словами фахівців, часник є унікальним овочом, який можна сміливо вважати чемпіоном із вмісту ефірних олій, мінеральних компонентів, амінокислот та багатьох інших корисних сполук. У ході недавніх досліджень вчені довели, що всі ці компоненти допомагають покращити стан цукрового діабету обох типів. Вже давно відомо, що часник є однією із складових дієти для діабетиків, проте нещодавно фахівці також з’ясували, що цей продукт знижує рівень цукру в крові завдяки унікальному компоненту аліцину.

Як пояснили лікарі, щоб знизити рівень цукру та нормалізувати стан, діабетику щодня потрібно з’їдати лише 1,5 г часнику. Для досягнення більш тривалого ефекту лікарі радять вживати по одному зубчику часнику вранці та ввечері. Понад те, нещодавні дослідження підтвердили здогади вчених у тому, що часник також допомагає знизити артеріальний тиск.

Поділись


Новини партнерів