Австралійські вчені порадили літнім людям вживати багато продуктів з кальцієм

Вчені з австралійського університету в Мельбурні довели, що продукти з кальцієм повинні бути присутніми в раціоні кожної літньої людини. В ході дослідження, яке проводилося за участю добровольців, які проживають в будинках для людей похилого віку, фахівці встановили, що включення в щоденний раціон продуктів, що містять багато білка і кальцію, допомагає рекордно знизити кількість травм.

Дослідники підкреслили, що раніше вчені змогли довести користь сиру, натурального йогурту і молока для людей похилого віку. Всі ці продукти зміцнюють кісткову систему. Однак до цього вчені жодного разу не проводили дослідження, які б підтвердили, що вживання в їжу цієї продукції безпосередньо пов’язане з ризиком переломів у літніх людей. Вчені з Мельбурна все-таки провели таку наукову роботу і встановили, що старші люди, які проживають в будинках для людей похилого віку, мають досить бідний раціон, в якому мало продуктів з білком і кальцієм.

Виявилося що близько 30% пенсіонерів, які проживають у будинках для людей похилого віку, надходили до лікарень з переломом стегна. В результаті всіх цих пацієнтів розділили на дві групи, і добровольці з контрольної групи почали отримувати велику кількість продуктів з кальцієм. Вже через нетривалий час ризик перелому у них знизився на рекордні 46%.

Поділись


Новини партнерів