Чи можна пити воду під час їжі: медики розвінчали головні міфи

Деякі дієтологи стверджують, що під час їжі не можна пити воду або інші напої, оскільки це шкодить травленню. Це неправильне твердження, заявляють медики. Лікарі розвінчали основні міфи про пиття води під час прийому їжі.

Справа в тому, що вода абсолютно не шкодить травленню, оскільки травні ферменти можуть впливати виключно на їжу. Більше того, всі продукти так чи інакше містять воду, тому вона в будь-якому випадку надходить в шлунок.

Крім того, нещодавно вчені з’ясували, що пиття під час прийому їжі не може вплинути на швидкість обмінних процесів. У деяких випадках медики навіть радять своїм пацієнтам пити воду під час їжі, особливо в тому випадку, якщо є проблеми зі шлунком. У підсумку, як кажуть лікарі, пиття води під час прийому їжі абсолютно не шкодить здоров’ю.

А ось вживання рідини безпосередньо перед їжею підходить далеко не кожному. Дійсно, склянка води, випита за кілька хвилин до трапези, допомагає скоротити обсяги з’їденого, і як наслідок, зменшити денну калорійність, а значить, скинути вагу. Вживання води перед їжею допомагає лише тим, хто дійсно хоче схуднути. А ось тим, кому необхідно набрати м’язову масу, цей варіант точно не підійде. Як пояснили медики, для нарощування м’язової маси необхідно пити багато рідини саме під час їжі, причому НЕ води, а протеїнових напоїв.

Поділись


Новини партнерів