Китайські вчені виявили смертельну небезпеку червоного м’яса

Фахівці з Пекінського університету провели масштабне дослідження і встановили, що вживання переробленого червоного м’яса вкрай негативно відбивається на здоров’ї людини. Китайські вчені вивчили медичні карти близько 700 пацієнтів і з’ясували, що вживання цього продукту провокує розвиток захворювань суглобів.

Зокрема, дослідники розповіли, що добровольців вони розділили на дві групи, в залежності від того, яку кількість червоного м’яса вживали учасники експерименту. У групі, де були любителі цього продукту, у багатьох добровольців вчені виявили ознаки ревматоїдного артриту. Більше того, фахівці з’ясували, що таке захворювання у любителів переробленого червоного м’яса з’являється на 6 років раніше, ніж у тих учасників, які практично не вживали цей продукт.

При цьому дослідники пояснили, що говорять не про свіже червоне м’ясо, а про винятково перероблений продукт, до складу якого виробники додають багато консервантів, солі і насичених жирів. Всі ці компоненти вкрай негативно впливають на самопочуття і рекордно збільшують загрозу розвитку багатьох захворювань, включаючи і ревматоїдний артрит.

Поділись


Новини партнерів