Медики перерахували найнебезпечніші продукти для щитовидки

Фахівці склали рейтинг продуктів, які становлять небезпеку для роботи щитовидної залози. Медики пояснили, що споживання окремих продуктів харчування може перешкодити нормальному функціонуванню щитовидної залози або навіть призвести до розвитку деяких хвороб.

Зокрема, рейтинг небезпечних продуктів для щитовидки очолили практично всі сорти капусти. Як пояснили експерти, хрестоцвіті продукти впливають на переробку йоду щитовидною залозою і порушують функції. Будь-які сорти капусти можна вживати тільки після термічної обробки, а ось в сирому вигляді вони є шкідливими. Також нормальній роботі щитовидної залози можуть нашкодити продукти з сої. Як пояснили фахівці, через велику кількість соєвих продуктів щитовидка може перестати засвоювати різні гормони.

Якщо раптом пацієнту вже діагностували захворювання щитовидки, то від соєвих продуктів доведеться відмовитися повністю. Також для здоров’я щитовидної залози потрібно обмежити вживання продуктів з високим вмістом солі. Крім того, в цей рейтинг медики включили всі сорти морської риби, які можуть містити велику кількість ртуті. Справа в тому, що ртуть за своїм складом дуже схожа на йод, тому щитовидка буде її поглинати і накопичувати в організмі.

Поділись


Новини партнерів