Вчені назвали найкращий напій проти запальних процесів

Американські вчені провели масштабні дослідження, в ході яких з’ясували, який напій найкраще знижує окислювальний стрес і запальні процеси в організмі. Вчені вивчили безліч різних продуктів і з’ясували, що саме натуральний апельсиновий сік має найбільш сприятливий вплив на роботу всього організму.

Справа в тому, що в апельсиновому фреші міститься максимальна кількість абсолютно різних з’єднань і речовин, що зменшують запалення. Фахівці пояснили, що говорять виключно про стовідсотковий апельсиновий сікбез додавання цукру.

«Апельсиновий сік без цукру значно знижує рівень відомий маркер запалення – інтерлейкіна 6, як у здорових людей, так і у дорослих з хронічними запаленнями, а також двох додаткових маркерів виховного і окисного стресу», – розповіли автори наукової роботи. Крім того, вони з’ясували, що такого ефекту можна досягти завдяки високому вмісту флавоноїдів і аскорбінової кислоти в апельсинах.

Нагадаємо, що довгий час дієтологи сперечалися про те, яка різниця існує між свіжими фруктами і свіжовичавленим соками. Нещодавно з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я медики провели експеримент, в якому брали участь більше 35000 чоловік різного віку. В результаті вчені визначили, що свіжовичавлений сік з фруктів приносить таку ж користь, як цілі свіжі фрукти.

Поділись


Новини партнерів