Онколог перерахував кращі продукти для профілактики раку

Відомий хірург і онколог Іван Карасьов розповів про продукти, які істотно знижують загрозу виникнення ракових пухлин. На своїй сторінці в Instagram фахівець підкреслив, що ризик розвитку ракових пухлин можна рекордно зменшити, якщо збалансувати раціон і включити в нього певні продукти.

Зокрема, онколог радить урізноманітнити раціон великою кількістю фруктів і овочів. При достатньому споживанні таких продуктів ризик розвитку раку знижується на рекордні 20%. Особливо корисними вважаються апельсини і будь-які зелені овочі, які містять фолієву кислоту. У щоденному раціоні має бути хоча б невелика порція бобових. Крім того, Карасьов застеріг від прийому вітамінних комплексів. Він пояснив, що лікарські препарати абсолютно не можуть замінити повноцінний і збалансований раціон.

Спеціальна дієта проти онкології передбачає щоденне вживання цільнозернових продуктів, фруктів і овочів помаранчевого і жовтого кольору. У таких фруктах і овочах, як пояснив онколог, міститься дуже багато селену, і саме ця речовина уповільнює ріст ракових пухлин. Також знизити загрозу розвитку онкології на рекордні 70% можна, якщо відмовитися від таких шкідливих звичок, як куріння і вживання спиртного.

Поділись


Новини партнерів