Лікар перерахував чотири види продуктів, що провокують розвиток раку молочної залози

Онколог і доктор медичних наук Олександр Сєряков заявив, що деякі продукти харчування в кілька разів збільшують загрозу розвитку раку молочної залози. Фахівець зазначив, що найчастіше рак молочної залози зустрічається у повних жінок, тому вчені можуть сміливо говорити про те, що це захворювання в більшості випадків виникає через неправильний раціон харчування.

До найнебезпечніших продуктів онколог відносить жирну, смажену і солодку їжу, а також все перероблене м’ясо. За його словами, з переробленого м’яса найнебезпечнішою вважається копчена ковбаса. Справа в тому, що виробники коптять цей продукт, через що виділяється дим, що містить рекордну кількість канцерогенів. «Через це всього 50 грамів сирокопченого сервелату за рівнем канцерогенності рівний викуреній пачці сигарет», – пояснив онколог.

Нагадаємо, раніше фахівці розповіли, що деякі лікарські препарати провокують розвиток багатьох онкологічних захворювань. Як пояснили вчені, мова йде про будь-який фармакологічний препарат, що містить високий рівень естрогенів. До групи фармацевтичних препаратів з естрогеном входять практично всі протизаплідні таблетки, а також лікарські вироби, які медики призначають пацієнткам при порушенні циклу. А ще такі препарати часто приймають жінки з менопаузою, щоб знизити різні симптоми.

Поділись


Новини партнерів