Лікар назвала 3 найнебезпечніших продукти для мозку

Існують три продукти, які мають вкрай негативний вплив на роботу головного мозку. Про це попередила фахівець по здоровому харчуванню Зінаїда Медведєва.

Як вона підкреслила, вкрай негативний вплив на мозок має вживання спиртних напоїв, продуктів з високим вмістом тваринних жирів і солодких страв. При цьому Медведєва підкреслила, що саме солодкі десерти знаходяться на першому місці серед всіх небезпечних продуктів. Справа в тому, що вживання солодощів провокує дуже часте і надмірне утворення інсуліну, що в підсумку вкрай негативно позначається на когнітивних функціях і погіршує пам’ять. Якщо в вашому раціоні переважають продукти тваринного походження, то в цьому випадку збільшиться загроза розвитку неврологічних захворювань, також буде порушена міжклітинна комунікація. На думку фахівця, дієта з високим вмістом тваринних жирів вкрай небезпечна для пацієнтів з деменцією.

Якщо говорити про спиртні напої, то Медведєва нагадала, що численні дослідження вчених свідчать про те, що вживання алкоголю вкрай негативно впливає абсолютно на всі системи і органи, в тому числі і на мозок. При частому вживанні спиртного клітини мозку практично не підживлюються киснем, також наступають вкрай негативні наслідки розпаду спирту.

Поділись


Новини партнерів