Хвороба Паркінсона: продукти, що знижують ризик захворювання вдвічі

Хвороба Паркінсона викликана нестачею дофаміну, який надсилає сигнали між частинами мозку і нервовою системою, щоб контролювати координацію і рух. Смерть клітин мозку викликає безліч ускладнень, які можуть серйозно вплинути на якість життя хворих. Однак, певні продукти можуть удвічі знизити ймовірність розвитку хвороби.

Дослідження показали, що у тих, хто дотримується середземноморської дієти з високим вмістом фруктів, овочів, бобових, цільнозернових і насичених жирів, ймовірність розвитку симптомів нижча.

Одне дослідження, проведене вченими з Токійського університету, Виявило цей зв’язок, порівнявши харчові звички пацієнтів з недавно діагностованою хворобою Паркінсона і здорових добровольців. Вибірка була розділена на різні групи, і кожній була призначена одна з трьох дієт; здорова дієта, західна дієта або легкі закуски.
Було доведено, що здорова дієта, що складається зі свіжих фруктів, овочів, риби, бобових і грибів, надає найбільш помітний вплив.

Люди в цій групі продемонстрували зниження шансів на розвиток цього стану на 46 відсотків в порівнянні з людьми з двох інших груп. Дві інші дієти, навпаки, не продемонстрували захисної дії проти хвороби Паркінсона.

У своєму звіті дослідники прийшли до висновку:

«Дієта, що складається з великої кількості овочів, фруктів і риби, може бути пов’язана зі зниженням ризику хвороби Паркінсона.

Хоча залишається неясним, як їжа може захистити від цього стану, дослідники вважають, що хвороба Паркінсона може бути результатом окисного стресу, який багато в чому пов’язаний з неправильним харчуванням.

Поділись


Новини партнерів