Онколог розповів, які препарати провокують рак

Лікар-онколог, кандидат медичних наук Антон Іванов розповів, що деякі ліки можуть провокувати в людини розвиток онкологічного захворювання.

“Фармакологічні препарати, що містять в собі естроген, підвищують можливість розвитку у людини онкологічних захворювань”,- заявив лікар.

“У цю групу входять різні протизаплідні засоби (пероральні контрацептиви), а також ліки, які призначають жінкам при порушенні менструального циклу і для згладжування розладів, що відбуваються під час настання менопаузи”

Як пояснив Іванов, ліки можуть бути фактором ризику, якщо пацієнт їх буде вживати в надмірній кількості, не дотримуючись лікарських інструкцій по застосуванню препарату.

Крім цього, можливість появ пухлин (зокрема, молочної залози, товстої кишки, стравоходу, голови, шиї, сечоводів) може провокувати надмірне споживання спиртного.

Також до раку може привести паління та інші обставини.

До речі, рак легень не завжди наздоганяє виключно курців. в 10-25 відсотках випадків він виникає у людей, які ніколи не курили. В якійсь мірі це пов’язано з пасивним курінням, але найчастіше причина хвороби криється в іншому.

Поділись


Новини партнерів