Дієтолог назвала найнебезпечніший продукт для пацієнтів з хворобами суглобів

Всім пацієнтам з подагрою, артритом та іншими хворобами суглобів потрібно повністю виключити з раціону один продукт. Про це на своїй сторінці в соцмережі написала український дієтолог Світлана Фус.

Вона підкреслила, що говорить про телятину. За словами фахівця, цей продукт містить величезну кількість пурину, а ця речовина підсилює накопичення сечової кислоти, що становить небезпеку для суглобів. Світлана Фус зазначила, що телятина також може бути абсолютно марним продуктом для організму, оскільки багато людей просто не вміють її готувати. Однак при правильному приготуванні телятину можна вживати практично всім людям але лише в тому випадку, якщо у них немає ніяких проблем з суглобами.

«У телятині холестерину менше, ніж, наприклад, в яловичині. Її варто включати в раціон маленьким дітям і людям похилого віку», – пояснила лікар. Крім того, вона нагадала, що телятина і інші види м’яса містять аргінін і лейцин. А ці амінокислоти категорично протипоказані пацієнтам із захворюваннями суглобів. Якщо все-таки ви не можете відмовитися від м’яса, з’їдайте дуже маленьку порцію і не частіше двох разів на тиждень.

Поділись


Новини партнерів