Дієтолог назвав рибу, яка не приносить жодної користі організму

Відомий дієтолог Михайло Гінзбург назвав рибу, яка практично не має ніякої користі для здоров’я людини. Фахівець розповів, що традиційна річкова риба має безліч корисних властивостей, і в деяких випадках вона може стати навіть кориснішою за жирну морську рибу.

У той же час дієтолог вказав на те, що річкова риба, яку вирощують в країнах південно-східної Азії, не приносить абсолютно жодної користі нашому організму. Спеціаліст пояснив, що таку рибу вирощують в найзабрудненіших річках, де дуже багато продуктів життєдіяльності людей і промислового виробництва. У такій рибі корисних речовин буде набагато менше, ніж небезпечних. Зокрема, Гінзбург не радить купувати сьомгу, рибу-ліхтар, лосось і сома, вирощених в річках південно-східній Азії.

«Не дуже високо цінується лососева риба, вирощена штучно. Форель, сьомга – як би красиво вони не виглядали, їх теж не хвалять. Якщо їх годувати тим же, чим і свиней, у них і жир формується не рибний, а звичайний. Він багатий омега-6 жирними кислотами, надлишок яких шкідливий для нас», – заявив дієтолог.

Поділись


Новини партнерів