Фахівці перерахували найшкідливіші і корисні продукти для серця

Раціон харчування, якого дотримується людина, впливає на загальне самопочуття, в тому числі і на здоров’я серця. Медики розповіли, які продукти необхідно виключити з раціону, щоб поліпшити серцеву діяльність.

За їх словами, в першу чергу потрібно уникати переїдання, причому навіть в тому випадку, якщо мова йде про корисні продукти. Ожиріння є головним фактором, що провокує розвиток серцевих захворювань. Повністю виключити з раціону важливо найшкідливіші прості вуглеводи. Мова йде про білий хліб, печиво, тістечка і здобну випічку. Замість цих продуктів необхідно віддати перевагу злаковим і хлібобулочним виробам з висівками. Важливо обмежити споживання солі до 5 грамів на добу і пам’ятати про те, що натрій може міститися у всіх напівфабрикатах. Роботу серця порушують різні смажені і занадто жирні продукти, з цієї причини їх вживання потрібно обмежити.

Також лікарі перерахували продукти, які, навпаки, покращують роботу серцево-судинної системи. Найбільш корисними вони називають продукти з високим вмістом ненасичених жирів, зокрема, оливкову олію, авокадо, морську рибу і горіхи. А ще не менше 3 разів на тиждень потрібно вживати нежирну молочну продукцію, соєві продукти, м’ясо птиці та яйця. Особливо корисними для серця вважаються чорнослив, петрушка, шпинат, морква і буряк.

Поділись


Новини партнерів