Названі продукти, які знижують ризик розвитку хвороб серця

Шведські вчені з’ясували, як вживання кисломолочних продуктів позначається на здоров’ї серцево-судинної системи людини. Про це повідомляється в PLoS Medicine.

Група медиків, під керівництвом Матті Марклунда, провела аналізи крові на концентрацію жирних кислот більш, ніж чотирьох тисяч співвітчизників похилого віку. Дослідження тривало протягом 16 років.

Як виявилося, регулярне вживання в їжу жирних продуктів з молока стало причиною зниження ймовірності розвитку багатьох хвороб, що вражають серце і судини. У цьому числі атеросклероз, ішемія та інфаркти.

Крім того, вони зіставили отримані результати з іншими аналогічними дослідженнями, проведеними в світі. Виявилося, що до таких самих висновків дійшли медики США і деяких країн Європи.

Поділись


Новини партнерів