Дієтолог попередила про небезпеку гарячого чаю під час застуди

Зоряний дієтолог Маргарита Корольова порадила відмовитися від вживання гарячих напоїв і страв під час застудних захворювань. Фахівець підкреслила, що в період лікування застудного захворювання потрібно вибирати напої кімнатної температури.

Холодна вода та інші холодні напої також протипоказані. За словами Корольової, саме напої кімнатної температури допомагають організму швидко вивести токсини і накопичені продукти вірусної інфекції. Якщо хворий постійно п’є гарячий чай, він тільки погіршує свій стан. «Гарячу воду пити не можна. Вона буде створювати додаткові умови для підтримання високої температури, незважаючи на те, що термовіддача буде йти з поверхні шкіри», – пояснила Корольова.

Також вона дала рекомендації з питного режиму під час застудного захворювання. Дієтолог вважає, що найкраще пити звичайну чисту воду і додавати в неї лимонний сік. А ось замість чаю ідеальним буде напій із шипшини. При застуді може добре допомагати імбир, однак захоплюватися напоями з цим продуктом не можна, оскільки він швидко подразнює слизову рота і горла, а вона найбільш вразлива при застуді. Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, що вода з лимонним соком є ​​кращим напоєм для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги.

Поділись


Новини партнерів