Дієтолог перерахувала протипоказання до вживання молочної продукції

Дієтолог Анжеліка Дюваль розповіла, кому не рекомендується вживати молочну продукцію. Фахівець нагадала, що у всіх молочних продуктах міститься лактоза, тому до вживання такої продукції потрібно ставитися з обережністю.

Як підкреслила Анжеліка Дюваль, вона не рекомендує вживати молочну продукцію і кисломолочні напої всім пацієнтам з непереносимістю лактози.

«Але також кисломолочні продукти протипоказані людям, що мають проблеми з нирками і сечовою системою. Потрібно бути дуже уважним, тому що нирки – це орган, який може дуже довго не показувати будь-які відхилення», – пояснила дієтолог.

За її словами, кожна людина повинна хоча б раз на рік проходити обстеження нирок, щоб знати, що їй можна вживати в їжу, а що не можна.

Крім того, Дюваль попередила про наслідки вживання великої кількості молочної продукції для людей, що мають проблеми з жовчним міхуром, печінкою і травною системою. Вона радить відмовитися від молока на користь рослинних молочних продуктів з горіхів і круп. Рослинне молоко також дуже корисне але, якщо у людини організм не справляється з важкою їжею, то краще віддати перевагу рослинному молоку з круп, а не з горіхів.

Поділись


Новини партнерів