Комаровський пояснив, як зволожувач повітря викликає кашель у дітей

Педіатр Євген Комаровський вважає, що при занадто низькому рівні вологості в приміщенні необхідно використовувати зволожувач, проте потрібно пам’ятати кілька правил по його застосуванню. На своїй сторінці в Instagram лікар відповів на питання одного з передплатників.

Зокрема, передплатниця поцікавилася, чи можуть викликати у дитини кашель мінеральні солі, який міститься у воді, що використовується для ультразвукових зволожувачів. Комаровський пояснив, що в тому випадку, якщо під час роботи зволожувача на меблях з’являється білий наліт, це означає, що осіли солі кальцію, і природно, цією сіллю буде дихати людина, що знаходиться в приміщенні.

«Тобто точно такий же наліт осідає на слизових оболонках. Звичайно ж це може подразнювати дихальні шляхи і викликати кашель», – пояснив педіатр. За його словами, якщо ви користуєтеся зволожувачем, потрібно вибирати кип’ячену або дистильовану воду, а ось мінеральна вода в зволожувачі становить небезпеку.

Нагадаємо, раніше Комаровський пояснював, що багато батьків роблять одну і ту ж помилку з року в рік. Вони хочуть, щоб у дитини був хороший імунітет і для цього напихають її різними препаратами. На думку Комаровського, батькам потрібно займатися не зміцненням імунітету, а тим, щоб він просто зберігався сам по собі.

Поділись


Новини партнерів