Головний дієтолог України перерахував найнебезпечніші види консервації

Глава Асоціації дієтологів України Олег Швець розповів, що існує безліч небезпечних консервів. Швець зазначив, що зараз багато господинь роблять закрутки на зиму, але під час їх приготування потрібно бути дуже обережними і уважними.

Як зазначив дієтолог, будь-яка консервація не становить небезпеки, проте насправді важливий тільки процес приготування різних солінь і варення. Він вказав на те, що більшу небезпеку для здоров’я має величезна кількість цукру в деяких заготовках. «За великим рахунком, така консервація робить з фруктів і ягід кондитерські вироби. Їх шкідливість загальновідома», – пояснив фахівець.

Крім того, він порадив не перегинати з сіллю. Чим більше натрію в соліннях, тим вони небезпечніші для здоров’я. При цьому дієтолог пояснив, що солоні маринади становлять небезпеку для здоров’я навіть для здорової людини. Вони призводять до підвищення тиску, і отже, збільшують ризик розвитку інсульту і серцевого нападу. Олег Швець порадив не захоплюватися різними закрутками на зиму, а замість цього вибрати інший спосіб зберігання продуктів, наприклад, заморожування або сушіння.

Поділись


Новини партнерів