Деменція: 5 продуктів, які слід виключити, щоб знизити ризик

При виборі дієти, щоб захистити себе від недоумства, у міру дорослішання найважливіше захищати мозок і серце. Хоча причини, що лежать в основі різних типів деменції, складні, дослідження показують, що те, що ви їсте, і, що особливо важливо, не їсте, може знизити ризик розвитку деменції. Отже, що потрібно знати про дієту для запобігання деменції?

Ризик серцевих захворювань або інших проблем з кровообігом може підвищити ризик деменції, тому дієта, яка піклується про ваше серце, також може захистити ваш мозок.

Смажена їжа або фаст-фуд

На жаль, для цієї калорійної їжі немає місця в здоровій дієті, крім того, що ви час від часу отримуєте задоволення. Дієта MIND рекомендує виключити з раціону все, що смажиться у фритюрі, або, принаймні, їсти це рідше одного разу на тиждень.

Сир

Високий вміст жиру в сирі означає, що, згідно з дієтою MIND, його слід використовувати для особливих випадків, а не насолоджуватися ним кожного дня. Дієта MIND говорить, що потрібно їсти сир рідше одного разу на тиждень.

Червоне м’ясо

На щастя, вам не обов’язково їсти холодну індичку але дієта MIND дійсно говорить, що ви повинні обмежити споживання червоного м’яса не частіше ніж до чотирьох разів на тиждень.

Олія

Дієта MIND рекомендує вживати менше однієї столової ложки вершкового масла в день: так що використовуйте його з розумом. Якщо вам потрібно додати масло в тости, це нормально але вам доведеться замінити його в іншому місці оливковою олією, що викликає великі заперечення у фанатів середземноморської дієти.

Випічка та солодощі

Згідно MIND, випічка, а також практично будь-які оброблені солодкі ласощі виключаються з рацірну через високий вміст масла і цукру. Хоча вам слід спробувати зменшити їхню кількість, наскільки це можливо, дієта MIND дозволяє вживати менше чотирьох солодощів в тиждень.

Поділись


Новини партнерів