Дієтологи назвали продукти, які допомагають позбутися від небезпечного жиру на животі

Нутриціолог розповіла, що допоможе прибрати жир на животі після 40 років

Про п’ять продуктів, які сприяють позбавленню від жиру в області живота, повідомили дієтологи з США. Інша назва такого типу відкладення жирів – вісцеральний. Він обволікає внутрішні органи і вважається одним з найнебезпечніших видів жиру, передає портал Eat This, Not That!.

Жирна риба

Серед найкорисніших її видів вчені виділяють сардини, лосось, скумбрію і тунець. Ані Розен, дієтолог, зазначає, що перераховані види багаті корисними для серцево-судинної системи Омега-3 жирними кислотами. Вони є чудовими помічниками для позбавлення від вісцерального жиру, що пояснюється підвищенням чутливості до інсуліну і протидією запаленням. Такі продукти є також прекрасним джерелом білка, прискорюють метаболізм і підвищують рівень гормонів, що відповідають за насичення.

Квасоля

Ніколь Стефпноу, дієтолог, пояснила, що при вживанні бобових культур в достатній кількості, є висока ймовірність зниження темпу розростання вісцерального жиру. За словами експерта, пояснюється це тим, що бобові – це чудове джерело рослинної клітковини, що запобігає процесу розщеплення і переварювання певної частки холестерину, який надходить з їжею.

Грецький йогурт

Цей продукт містить велику кількість білка і продовжує почуття насичення, отже, зменшує число споживаних калорій, зазначає Ешлі Ларсон, дієтолог. Крім того, продукт багатий корисними бактеріями – пробіотиками, здатними привести в баланс кишкову мікробіоту. Експерт радить вживати йогурт під час сніданку або в якості денного перекусу.

Яйця

Вживання яєць допомагає позбутися від вісцерального жиру, завдяки наявності великої кількості білка і корисних жирів в ньому. Яйця особливо підходять для сніданку, так як добре продовжують відчуття ситості.

Кокосова олія

Невелика кількість цього продукту в раціоні допомагає худнути. Це пояснюється вмістом в олії тригліцеридів – виду синтетичного дієтичного жиру, який вагомо знижує загальний жир, що відкладається організмом, навіть за умови надлишкового числа калорій.

Поділись


Новини партнерів