Вчені назвали кращі продукти для боротьби з раком товстої кишки

Фахівці Техаського університету провели відразу кілька досліджень, щоб встановити, як раціон харчування може вплинути на розвиток раку прямої кишки. Фахівці нагадали, що рак товстої кишки найчастіше є набутим захворюванням, і тільки в 10% випадків спадковим.

За словами дослідників, переважну кількість виявлених випадків раку товстої кишки медики пов’язують з неправильним харчуванням і забрудненням навколишнього середовища. Під час експерименту вчені вивчили вплив абсолютно різного раціону харчування на ризик виникнення цієї недуги і змогли з’ясувати, що збагачення раціону великою кількістю продуктів з клітковиною і зелених овочів допомагає зменшити загрозу виникнення раку товстої кишки майже на 50%. При цьому найкориснішим продуктом для профілактики цього виду онкології вчені називають шпинат.

До такого висновку вони прийшли після експерименту, проведеного на гризунах. Вдалося встановити, що додавання шпинату в щоденний раціон допомагає знизити ризик розвитку пухлин в тонкому і товстому кишечнику. Крім того, під час експерименту фахівці помітили, що завдяки регулярному вживанню шпинату у гризунів прийшов в норму рівень жирних кислот, які відповідають за запальні процеси в організмі. Цікаво, що у всіх гризунів ризик розвитку раку товстої кишки знизився майже на 50% вже через 26 тижнів після початку випробувань.

Поділись


Новини партнерів