
Лікар-терапевт і дієтолог Тамара Прунцева розповіла про страви з картоплі і пояснила, як саме вони впливають на самопочуття людини. В ефірі радіо Sputnik дієтолог пояснила, що картоплю можна вживати абсолютно всім людям, і навіть під час дієти не існує строгих обмежень, однак важливо пам’ятати, що цей коренеплід принесе користь здоров’ю лише в тому випадку, якщо правильно його приготувати.
«Картоплю можна їсти хоч кожного дня без будь-якої шкоди для організму. Крохмаль, що міститься в ній, перетравлюється довго, що дозволяє уникнути стрибків цукру в крові», – розповіла дієтолог. За словами лікаря, якщо людина дуже любить страви з картоплі, вона також повинна бути фізично активною і пам’ятати, що особливо небезпечним є переїдання у вечірній час. Якщо говорити про найшкідливіші страви з картоплі, то дієтолог виділила картоплю, смажену у фритюрі.
Вона зазначила, що через такого спосіб термічної обробки картопля втрачає практично всі вітаміни і мінерали але, при цьому, накопичує в собі дуже небезпечний жир. Крім того, фахівець закликала відмовитися від вживання картоплі по-селянськи, оскільки ця страва є однією з найбільш жирних і калорійних. А ось найкориснішою картоплею лікар назвала ту, яку запікають в мундирі або варять в невеликій кількості води.