Лікар назвав продукти, які не можна їсти після 30 років

Звичайно, кожному з нас хочеться мати міцне здоров’я і бути вічно молодим. Лікарі впевнені, що чим правильніший спосіб життя веде людина, тим довше вона буде залишатися молодою, бадьорою і життєрадісною. Для цього в першу чергу кожному з нас необхідно розуміти, що навіть якщо ви відчуваєте себе в 30 на 20, ваше тіло змінюється. Після 30 років стає важче скинути зайву вагу і виглядати ідеально.

Про те, які продукти потрібно включити в чорний список, автор програми «Їжа жива і мертва», розповів автор книг про здорове харчування Сергій Малоземов.

Ароматизовані йогурти

Правильно, якщо ви вже прийняли рішення їсти менше цукерок і печива. Але цього мало. Прихований цукор може бути навіть в найнесподіваніших продуктах – наприклад, в хлібі, кетчупі та ароматизованих йогуртах. Некорисних цукрів в них може бути стільки, скільки міститься в порції морозива.

Випічка на сніданок

Як прекрасно з’їсти велике тістечко в булочній на сніданок. Але варто задуматися, що в ньому міститься майже добова доза цукру для здорової людини.

Захоплення солодощами може викликати небезпечний наслідок – інсулінорезистентність (зниження чутливості до інсуліну). А цей стан – полікістоз яєчників у жінок (СПКЯ), який пов’язують з жіночим безпліддям.

Також, згідно з дослідженнями, у людей, у яких п’ята частина всіх з’їдених за день калорій, – це цукор в різних варіантах, ризик смерті від серцевих захворювань збільшується на 38%.

Сильно засмажене м’ясо з скоринкою

Якщо ви любите м’ясні страви, приготовані на грилі, то варто знати, що найнебезпечніше в них – обвуглена скоринка. При таких високих температурах на м’ясі утворюються гетероциклічні аміни (ДКА) і поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАВ). Вчені з’ясували, що ці шкідливі хімічні речовини можуть змінювати ДНК і підвищувати ризик раку.

Коктейлі та пиво

Алкоголь з віком засвоюється все гірше, а крім того, він заважає повноцінному сну. Недосипання в 30 – зовсім не те, що в 20, запевняють лікарі. Він загрожує не тільки проблемами зі здоров’ям, але й підсилює тягу до солодкого. Також алкоголь забирає вологу зі шкіри, і навіть тонкі зморшки стають помітнішими.

Особливо шкідливі солодкі коктейлі та пиво: в них міститься дуже багато цукру.

Кава у великих кількостях і кофеїн в напоях

Вживання занадто великої кількості кофеїну може погіршити якість сну, привести до передчасного старіння шкіри.

Альтернатива каві – зелений чай, який допоможе розгладити зморшки, бореться із запаленнями і покращує еластичність шкіри.

Продукти з підсолоджувачами

Якщо ви помічаєте, що поправляєтеся в талії, це означає, що ваша печінка не справляється з токсинами. Штучні підсолоджувачі можуть бути цьому причиною. Відмова від продуктів з цукрозамінниками допоможе вирішити проблему. Треба пам’ятати, що мова не тільки про товари для діабетиків і підсолоджувачі для чаю та кави. Цукрозамінники є в газованій воді і фітнес-батончиках з позначкою «без цукру», і в жувальній гумці.

Соєвий соус

У столовій ложці соєвого соусу міститься приблизно 902 мг натрію. Це робить його продуктом з високим вмістом солі, що забезпечує 38% від рекомендованої добової норми споживання.

Надлишок солі в організмі утримує воду. Це може викликати підвищення артеріального тиску, дає додаткове навантаження на серце і кровоносні судини.

Поділись


Новини партнерів