Медики розповіли про зв’язок раку з групою крові

Останнім часом багато говорять і пишуть про те, що група крові може впливати на те, до яких хвороб схильна людина. Так як раку бояться дуже багато (є навіть таке поняття – канцерофобія), то в цьому напрямку ведеться багато досліджень.

За словами онколога Олександра Серякова, не варто буквально пов’язувати групу крові і схильність до раку, оскільки ризик розвитку будь-якого онкозахворювання є сукупністю чинників з безліччю показників.

Одні автори, за його словами, відзначають більш високу частоту розвитку онкозахворювань у володарів II і IV груп крові. Інші описують високий ризик розвитку онкології у носіїв I групи, а у людей з II групою, навпаки, відзначають менш високий ризик.

На можливий розвиток раку впливають спадкова схильність, спосіб життя, куріння, алкоголь, ожиріння, місце, де людина живе і де працює.

За словами гематолога Юлії Ненашевої, група крові може впливати на схильність до захворювань серця і судин, в тому числі, до тромбозів. Можна сказати, що власникам I групи крові пощастило: таким людям, як правило, не загрожують інсульти і напади.

Поділись


Новини партнерів