Спеціаліст назвала найпростіший спосіб знизити рівень холестерину

Дієтологиня Дарина Русакова розповіла, що підвищений рівень холестерину спостерігається у багатьох людей. Фахівець зазначила, що в молодому віці людина рідко звертає увагу на таку проблему, проте потім все-таки усвідомлює, що знижувати холестерин дуже важливо для здоров’я, оскільки він може призвести до розвитку багатьох недуг.

За словами дієтолога, для визначення рівня холестерину в крові потрібно здати біохімічний аналіз. Як правило, у пацієнтів з надлишковою масою тіла холестерин завжди підвищений. Чоловікам визначити високий рівень холестерину можна навіть вдома. Зазвичай при високому рівні холестерину на вушних раковинах починає рости волосся. «Однак причиною підвищеного холестерину може бути не тільки підвищена вага, але й куріння, вживання алкоголю і ведення неправильного способу життя. Генетичний фактор теж ніхто не відміняв»- пояснила дієтологиня.

Вона зазначила, що така проблема іноді не вирішується за допомогою коригування раціону харчування, і фахівці часто призначають лікарські препарати. Русакова підкреслила, що людям з підвищеним холестерином потрібно здавати аналізи хоча б раз на рік, а також змінити раціон. За її словами, кількість продуктів тваринного походження потрібно скоротити, нормалізувати баланс рослинних і тваринних жирів, вживати більше овочів і фруктів з харчовими волокнами.

Поділись


Новини партнерів