Медики розповіли про наслідки дефіциту вітаміну B12

Вважається, що найбільш важливими для здоров’я людини є вітаміни D, C і А, але це зовсім не так. Фахівці розповіли, що організм повинен отримувати весь набір вітамінів і мікроелементів.

Зокрема, вони пояснили, якими можуть бути наслідки тривалого дефіциту вітаміну B12. Медики нагадують, що отримати цей вітамін можна з молока, курячих яєць, риби і яловичої печінки. Дуже часто через дефіцит вітаміну B12 страждають вегетаріанці, нестача цієї речовини призводить до зниження апетиту, слабкості, хронічного запору і втоми. Згідно з останніми висновками вчених, люди, які тривалий час не отримують вітамін B12, в літньому віці дуже часто стикаються з деменцією. Крім того, вчені встановили, що серед вегетаріанців дуже багато тих, хто стикається з депресією, онімінням ніг і рук, хворобливими відчуттями в роті і на язику.

За словами фахівців, такі симптоми є наслідком браку вітаміну B12. Якщо тривалий час не отримувати його, в результаті можна зіткнутися з серйозними захворюваннями головного мозку, в тому числі і з порушенням когнітивних функцій. Медики наголосили, що вегетаріанцям постійно потрібно проходити обстеження на запаси тих чи інших елементів в організмі. Таке обстеження робиться за допомогою аналізу крові, після чого лікар призначає спеціальні препарати або дієту.

Поділись


Новини партнерів