Надмірне споживання омега 3-6 може призвести до небезпечних наслідків

Омега 3-6 і 9 потрібні, щоб регулювати тиск, роботу мозку і серця, однак їх споживання в надлишку може призвести до небезпечних наслідків. Про це розповіла кардіолог Зубайдат Мусаєва.

Жирні кислоти омега 3-6 і 9 відносяться до групи омега-3 жирних кислот. Омега-3 і 6 є поліненасиченими жирними кислотами, а омега-9 є мононенасичених жирними кислотами.

– Найбільшою біологічною активністю володіє омега-3 кислота. З них утворюються ейкозаноїди – це високоактивні біологічні сполуки. Вони виконують дуже важливу функцію в організмі людини, регулюють артеріальний тиск, запальні процеси, захищають судинну стінку за рахунок посилення виведення холестерину з організму, беруть участь в профілактиці атеросклерозу, володіють антиаритмічною дією, – зазначила Мусаєва.

Лікар додала, що до складу омега-3 кислот входять три види кислот: альфа-ліноленова, ейкозапентаєнова і докозагексаєнова кислоти. Вони виступають ідеальною їжею для мозку і серця, роблять кров рідшою, змушують серце битися швидко і ритмічно, а мозок – працювати чітко.

Поділись


Новини партнерів