Чотири небезпечних симптоми серцево-судинних захворювань

Серцево-судинні захворювання нерідко виявляють себе нетипово. Терапевт Оксана Драпкін назвала основні ознаки. Експерт заявила, що багато хто відносить високий кров’яний тиск до першого і головного симптому таких хвороб але це, скоріше, ознака запущеного процесу. Терапевт озвучила найбільш очевидну симптоматику захворювань серця, яку важливо не пропустити.

Чотири небезпечних симптоми серцево-судинних захворювань

Реакція на проникнення холодного повітря

Коли при попаданні всередину охолодженого повітря, в грудях виникає гострий біль, важливо відразу записатися на прийом до кардіолога. Драпкіна помітила, що така симптоматика – одна з найбільш небезпечних.

Біль в животі

При абдомінальній формі інфаркту нерідко виникає нудота, блювота і біль в області живота. При появі болю, який віддає в руки, ноги або щелепу, також варто звернутися до фахівця. Якщо больові відчуття не проходять навіть при зміні положення тіла, потрібне термінове проведення обстеження.

Дискомфорт в грудній клітці

Драпкіна зазначила, що ознакою серцевих проблем можуть бути і дискомфортні відчуття в області грудей. Поява тяжкості, здавлювання або печіння може бути сигналом початку серйозної недуги.

Страх смерті і задишка

Експерт заявила, що варто бути особливо уважними при появі задишки в стані спокою. Боязнь смерті ж нерідко супроводжує захворювання серця.

Крім того, Драпкіна розповіла про вплив спадкових факторів на ризик появи захворювань серця і судин і порекомендувала не нехтувати регулярним обстеженням у кардіолога. Особливо це стосується тих, чиї родичі віком до 60 років були схильними до інфарктів, раптових зупинок серця або інсультів.

Поділись


Новини партнерів