Вчені: йогурт може допомогти літнім людям знизити високий тиск

Згідно з новим дослідженням, проведеним міжнародною командою, включаючи дослідників з Університету штату Мен, споживання йогурту може допомогти знизити кров’яний тиск у літніх людей з підвищеним рівнем.

Це нове відкриття в рамках лонгітюдного дослідження штату Мен-Сіракузи (MSLS), було проведено дослідниками Олександрою Вейд з Університету Південної Австралії і дослідниками з Університету Мейн Бенджаміном Гюнтером, Файєзом Ахмедом.

Серцево-судинні захворювання є головною причиною смерті, а високий кров’яний тиск – провідним фактором ризику серцево-судинних захворювань, інсульту і діабету. Вже давно пропонується дієта як засіб зниження рівня артеріального тиску, а дієти для поліпшення здоров’я дуже популярні.

Команда MSLS вивчила взаємозв’язок між споживанням йогурту і артеріальним тиском у літніх людей з високим артеріальним тиском і без нього. Дослідники проаналізували дані поперечного перерізу для 915 дорослих (середній вік 62,1 року) з лонгітюдного дослідження штату Мен-Сіракузи. Приблизно 62% мали високий кров’яний тиск, такий як 140/90 мм рт. ст. і вище.

Статистичний аналіз виявив помірне але статистично значуще зниження систолічного артеріального тиску у людей з високим артеріальним тиском, які споживали йогурт.

Поділись


Новини партнерів