Вчені назвали продукт, який знижує ризик інсульту

Японські вчені провели дослідження, яке показало вплив харчових звичок на зміцнення судин.

Протягом 15 років науковці проводили спостереження більш ніж за 70 тисячами жителів Азії. У дослідженні брали участь люди у віці до 74 років. Причому спочатку вони не мали ознак проблем з серцево-судинною системою.

Як виявилося, вживання в їжу продуктів, вироблених на основі арахісу і самі горіхи в чистому вигляді, в середньому знижувало ймовірність інсульту на 16%. Крім того, продукт позитивно позначився і на зниженні ризику ішемії мозку, в цьому випадку ймовірність знизилася на 20%.

«Ми вперше показали, що вживання великої кількості арахісу статистично пов’язане зі зменшенням частоти інсультів серед жителів Азії. Це говорить на користь того, що додавання продуктів на базі арахісу в дієту буде корисним для здоров’я людини і стану судин її мозку», – поділився один з авторів роботи, професор Університету Осаки Сатойо Ікехара.

Поділись


Новини партнерів