Вчені назвали ідеальний фрукт для здорового і повноцінного сніданку

Багато вчених сходяться на тому, що неприпустимо відмовлятися від сніданку. Цей прийом їжі дозволяє коректно налаштувати всі функції організму і зарядити його енергією на весь день. Деякі дослідження, в тому числі представлене в NLM, стверджують, що саме сніданок сприяє концентрації уваги, зниженню ймовірності появи серцевих захворювань і діабету другого типу.

Фахівці в області харчування рекомендують складати сніданок з великої кількості білків і клітковини. Чудовим джерелом клітковини для першого прийому їжі може стати банан, який, крім того, відрізняється дивовижними перевагами для здоров’я людини.

Насиченість поживними елементами

Один банан містить близько 3 грам клітковини, а також вітаміни B6 і C, що перетворює його в чудовий природний засіб для міцного імунітету. У цьому фрукті відсутні жири, холестерин і натрій, тому він ідеально доповнює будь-яку дієту.

За даними дослідження, опублікованого у виданні Food Quality and Safety, в банані присутні біологічно активні сполуки, наприклад, флавоноїди і каротиноїди.

Зниження артеріального тиску

В середньому банані міститься близько 422 мг калію. Дані Американської кардіологічної асоціації показують, що продукти, що містять цей елемент, здатні зменшувати показники кров’яного тиску. Наукові роботи, присвячені вивченню впливу калію на організм людини, показують, що ті, хто включає в своє меню продукти, багаті цим елементом, мають меншу ймовірність проблем з високим тиском і подальшим ризиком інсульту.

Антимікробна дія

Банани володіють протимікробними і протизапальними властивостями. Це пов’язано з різними біоактивними сполуками в їх складі: феруловою кислотою, лупеолом і лептином.

Поділись


Новини партнерів