Дієтологи назвали кисломолочну продукцію, яка шкодить здоров’ю

Кисломолочні продукти дуже корисні для здоров’я, оскільки покращують мікробіом кишечника і допомагають налагодити травлення. Дієтологи розвінчали основні міфи, пов’язані з кисломолочною продукцією.

Вони підкреслили, що далеко не всі кисломолочні продукти є корисними для здоров’я. Зокрема, натуральною кисломолочною продукцією точно не можна назвати різні глазуровані сирки і готові йогурти. За словами дієтологів, в таких продуктах міститься дуже багато вуглеводів і практично відсутній білок. Також в сирки і йогурти виробники додають занадто багато цукру і різних ароматизаторів і барвників. Таку кисломолочну продукцію можна віднести до десертів, які становлять загрозу для фігури.

Крім того, фахівці закликали відмовитися від вживання натуральної сметани жирністю вище 25%. Цей продукт погіршує травлення, а також може призвести до порушень роботи печінки і підшлункової залози. Щоб отримати максимум користі від сметани, потрібно вибирати продукт з жирністю не вище 15%, однак важливо пам’ятати, що в будь-якому випадку сметана є калорійним продуктом, і щодня можна з’їдати не більше 50 гр. Однак найбільшу шкоду для здоров’я становлять так звані знежирені кисломолочні продукти. Вони не представляють ніякої користі, більше того, щоб домогтися потрібного смаку і консистенції, виробники додають в них крохмаль і інші шкідливі речовини.

Поділись


Новини партнерів