Лікарі назвали найшкідливіші каші для вашого здоров’я

Виявляється, не всі каші корисні, деякі навіть збільшують ризик розвитку пухлин.

«Чому такий слабкий? Каші мало їв?». З дитинства нас привчали до того, що, щоб бути великим, здоровим і сильним потрібно їсти кашу вранці. Тільки ось яку кашу, сказати забули. А між тим, далеко не всі каші позитивно впливають на організм. Багато які каші можуть навіть зашкодити здоров’ю. Ось чотири найшкідливіших каші на думку лікарів.

Манна каша

Перше місце в топі найбільш шкідливих для здоров’я каш займає манна. Мало хто знає, але манка є дрібно перемеленею пшеницею. На 70% каша складається з крохмалю. Вона здатна дуже швидко підвищити цукор в крові, що провокує підшлункову залозу виробляти інсулін у великій кількості. Все це особливо шкідливо тим, у кого діабет і тим, хто стежить за фігурою.

Рисова каша

На другому місці в топі шкідливих каш розмістилася рисова. А вся справа в тому, що вона майже не містить корисних для організму мінералів і вітамінів. При цьому, вона дуже калорійна. Найнебезпечнішим наслідком частого вживання рисової каші лікарі вважають розвиток злоякісної пухлини шлунка. Так може статися, якщо використовувати при готуванні магазинний рис, який дуже часто покритий тальком.

Вівсяна каша

Вівсяна каша посідає третє місце. Але мова йде про вівсянку швидкого приготування. Вона часто розкладена по пакетиках, а на упаковках написано «швидкий сніданок за п’ять хвилин». Тільки швидкий не означає корисний, як виявилося. У такій каші зовсім немає клітковини і корисних поживних компонентів. Вівсянка швидкого приготування може спровокувати появу діабету, проблем з серцево-судинною системою і сприяє набору зайвої ваги. Особливо шкідливі каші з додаванням фруктів або сухого молока, оскільки в їх складі часто величезна кількість цукру і шкідливих жирів.

Гречана каша

Дуже часто гречана каша входить в раціон спортсменів і тих, хто прагне скинути зайві кілограми. Проте, і у неї є свої мінуси. Ця каша займає четверте місце в топі найбільш шкідливих. Лікарі стверджують, що головна небезпека каші в тому, що в її складі знаходиться білок, який здатний засвоїти не кожна людина. У гіршому випадку, це може викликати алергічну реакцію. Саме тому гречана каша протипоказана дітям в ранньому віці і людям, у яких проблеми з нирками.

Поділись


Новини партнерів