Три популярних продукти, які варто виключити при артриті

Ревматоїдний артрит – аутоімунне захворювання, при якому імунна система помилково атакує клітини в суглобах. Це призводить до їх запалення. Частою ознакою артриту є біль в суглобі, набряк і відчуття скутості.

При появі перших ознак артриту, необхідно проконсультуватися з лікарем. Вчасно призначена терапія може суттєво полегшити симптоми. Але важливі не тільки ліки, а й особливості харчування.

Багато продуктів мають протизапальні властивості, що робить їх корисними при наявності ревматоїдного артриту. Однак набагато важливіше знати, яка їжа може посилити прояви запалення. Вчені виділяють три продукти. Мова йде про:

  • цитрусові;
  • томати;
  • кукурудзу.

«Деякі продукти, які за звичайних обставин вважаються корисними, можуть провокувати запалення у людей з ревматоїдним артритом. Додаткова складність полягає в індивідуальності кожного випадку. Часом одна людина з ревматоїдним артритом може спокійно насолоджуватися цитрусовими, а інша відразу відчуває погіршення запалення», – розповідають в Комітеті лікарів США.

Лікарі підкреслюють, що є один продукт, споживання якого точно має бути обмежене. Це м’ясо, особливо перероблене.

Поділись


Новини партнерів