Вчені назвали фрукт, який допомагає запобігти раку

Рак є другою за значимістю причиною смерті в усьому світі, і цей тягар не вказує ознак зменшення. Запалення, один з ключових процесів захворювання, який викликає мутацію і проліферацію клітин. Однак один популярний фрукт може зупинити цей процес.

Незважаючи на поступовий прогрес у профілактиці раку, зниження смертності залишається відносно повільним.

Деякі види раку залишаються невиліковними, оскільки поширюються за межі досяжності існуючих методів лікування. Однак, як і у випадку з більшістю хвороб, профілактика – краще лікування. Зокрема, один фрукт може діяти як буфер проти запалення і розвитку раку.

Вишня знижує ризик раку грудей. Плід містить антиоксидантні сполуки, які називають антоціанами, які знижують запалення.

Цей флавоноїд надає вишні яскравий колір і має антиоксидантні, протизапальні і хіміопрофілактичні властивості, які уповільнюють ріст передракових клітин.

Огляд користі вишні для здоров’я, проведений вченими з Міністерства сільського господарства США, показав, що регулярне вживання вишні знижує маркери запалення.

Зокрема, вона може мати «найвищий протизапальний вміст серед всіх продуктів». Дослідження показало, що дві порції вишневого соку в день протягом трьох тижнів можуть призвести до значного зниження маркерів запалення. Перевага була найбільшою серед жінок, у яких на початку дослідження був більш високий рівень запалення.

Крім зниження ризику деяких форм раку, фрукт також може допомогти контролювати кров’яний тиск через високу концентрацію калію.

Поділись


Новини партнерів