Експерти розповіли, яку небезпеку для здоров’я можуть приховувати ці 5 овочів

Овочі прийнято вважати корисною їжею, проте їх споживання може приховувати в собі і цілком певну небезпеку для здоров’я.

Картопля. Свіжа картопля є чудовим джерелом калію, потрібного серцю, але вживати її варто в помірних кількостях, крім того – відвареною, запеченою, але не смаженою. Крохмаль картоплі при смаженні утворює потенційно канцерогенні з’єднання, інший його компонент (соланін) може негативно впливати на нервову систему.

Помідори. Дають нам антиоксиданти, вітаміни С і В. Але часто овочі, які продаються в магазинах, вирощуються з активним застосуванням хімічних добрив. Їх споживання в високих дозах здатне зашкодити організму.

Баклажани. Експерти розповіли, що в м’якоті цих овочів присутні компоненти, що активізують виділення кислоти, яка сприяє утворенню каменів у нирках.

Капуста. Потенційна небезпека для здоров’я, яку приховує капуста, пов’язана з високим вмістом йоду. З цієї причини овоч не рекомендується вживати при проблемах зі щитовидною залозою. Також овоч протипоказаний хворим на виразку шлунку, людям з гастритом.

Цибуля. Її вживання може дратувати шлунок через дію одного з компонентів – фруктану.

Поділись


Новини партнерів