
Овочі прийнято вважати корисною їжею, проте їх споживання може приховувати в собі і цілком певну небезпеку для здоров’я.
Картопля. Свіжа картопля є чудовим джерелом калію, потрібного серцю, але вживати її варто в помірних кількостях, крім того – відвареною, запеченою, але не смаженою. Крохмаль картоплі при смаженні утворює потенційно канцерогенні з’єднання, інший його компонент (соланін) може негативно впливати на нервову систему.
Помідори. Дають нам антиоксиданти, вітаміни С і В. Але часто овочі, які продаються в магазинах, вирощуються з активним застосуванням хімічних добрив. Їх споживання в високих дозах здатне зашкодити організму.
Баклажани. Експерти розповіли, що в м’якоті цих овочів присутні компоненти, що активізують виділення кислоти, яка сприяє утворенню каменів у нирках.
Капуста. Потенційна небезпека для здоров’я, яку приховує капуста, пов’язана з високим вмістом йоду. З цієї причини овоч не рекомендується вживати при проблемах зі щитовидною залозою. Також овоч протипоказаний хворим на виразку шлунку, людям з гастритом.
Цибуля. Її вживання може дратувати шлунок через дію одного з компонентів – фруктану.