Авокадо і п’ять інших продуктів, які допомагають боротися з гіпертонією

Ризик високого артеріального тиску можна знизити, якщо внести в свій раціон деякі зміни, і доповнити його авокадо і декількома важливими продуктами на сніданок. До них відносяться яйця, вівсянка, горіхи і насіння, нежирні молочні продукти, банани і ягоди.

Так, авокадо захищає при гіпертонії завдяки вмісту магнію, калію, кальцію, вітаміну Е і відсутності солей натрію, що позитивно впливає на контроль артеріального тиску. Такі переваги роблять авокадо ідеальною їжею для пацієнтів з гіпертонією, стверджує зарубіжний дієтолог доктор Сара Брюер.

Раніше дослідники виявили, що регулярне вживання авокадо може знизити рівень холестерину завдяки вмісту в них рослинних стеролів, розчинної клітковини і антиоксидантів. Тепер його властивості поширилися і на гіпертонію.

Авокадо також є багатим джерелом корисних жирів. 30% його м’якоті складається з тих же мононенасичених жирів, що і в оливковій олії. Тому його плодами можна сміливо замінити будь-які інші рослинні олії.

П’ять найважливіших інгредієнтів на сніданок для зниження артеріального тиску також включають речовини, що протистоять гіпертонії. З них важливо починати свій день.

Дуже багато доказів підтверджують користь, зокрема, волоських горіхів, які містять омега-3 рослинного походження, або альфа-ліноленову кислоту. Вона, на думку вчених, позитивно впливає на кров’яний тиск, сприяє поліпшенню здоров’я серця.

В ході дослідження було перевірено вплив горіхів в групі добровольців 30-65 років з надлишковою вагою або ожирінням. Харчування, що включає горіхи, показало, що учасники, в раціон яких входили цільні горіхи, змогли найбільше знизити показники тиску.

Хорошим солодким доповненням до дієти при гіпертонії є банани. Як чудове джерело калію, вони допомагають нейтралізувати негативний вплив натрію, і тим самим регулюють кількість рідини в організмі.

Разом з тим, щоб тримати тиск під контролем, також важливо уникати продуктів, які підвищують його. Найважливішим кроком є ​​скорочення споживання солі. Навіть невелике зниження натрію в раціоні може поліпшити здоров’я серця і знизити артеріальний тиск, стверджують в клініці Майо.

Також ключовим у боротьбі з гіпертонією є скорочення напівфабрикатів, адже в харчових продуктах міститься лише невелика кількість натрію, а більша його частина додається під час обробки.

Ще один важливий контрзахід в боротьбі з гіпертонією – регулярні вправи.

Поділись


Новини партнерів