Незважаючи на великий ряд корисних властивостей рису, його вживання все ж слід обмежити при наявності ряду захворювань. Про те повідомила дієтолог Ольга Корабльова.
Так, за словами фахівця, від вживання в їжу цього злаку необхідно відмовитися при ожирінні. Це пов’язано з тим, що в такому випадку рис може погіршити ситуацію з перистальтикою кишечника.
Крім того, не слід включати рис в раціон діабетика. Причиною цього виступає глікемічний індекс продукту.
“При наявності ожиріння рис слід виключити: він підсилить проблеми з перистальтикою кишечника. Білий рис не рекомендується при діагнозі “діабет”: його глікемічний індекс – 70, а індекс каші на молоці складе вже 75. Повністю здоровій людині можна з’їдати не більше 200 грамів відвареного рису в день”, – пояснила вона.
Крім цього, експерт нагадала, що обмеження на вживання білого злаку стосується і людей зі схильністю до запорів. За рекомендацією дієтолога, в цьому випадку максимальна кількість прийомів його в їжу не повинна становити більше двох разів в тиждень.