Медики розповіли про кращі продукти для здоров’я печінки

Печінка відіграє не меншу роль у функціонуванні всього організму, ніж серце, тому здоров’ю цього органу потрібно приділяти особливу увагу. Фахівці розповіли, що існує спеціальна дієта для оздоровлення печінки.

Зокрема, дієтологи радять включити в щоденний раціон всього кілька продуктів, які очищають печінку і покращують її роботу. В першу чергу, щодня необхідно випивати хоча б одну чашку міцного зеленого чаю. Нещодавно вчені встановили, що цей напій істотно знижує ризик розвитку раку печінки. Крім того, в щоденний раціон потрібно включити хоча б пару зубчиків часнику. Він є кращим природним антибіотиком і підтримує роботу всього організму. В якості перекусу дієтологи радять вибирати волоські горіхи, які багаті жирними кислотами омега-3. Ці речовини знижують рівень жиру в печінці.

Ще в якості перекусу чудово підійде журавлина або журавлинний сік. Ця ягода покращує очисну функцію печінки, а також допомагає запобігти переродженню клітин цього органу. Дієтологи рекомендують щодня з’їдати хоча б половину грейпфрута. Цей цитрус є чемпіоном за вмістом антиоксидантів, які захищають організм від пошкоджень. Також щодня потрібно з’їдати хоча б одну маленьку моркву, але тільки у вареному вигляді. Овоч містить фалкарінол – речовину, що запобігає онкологічним захворюванням.

Поділись


Новини партнерів