Лікар розповіла про користь розмарину при деяких захворюваннях

Відомий нутриціолог Анна Грін розповіла про корисні властивості такої рослини, як розмарин, і пояснила, з якими захворюваннями можна боротися з його допомогою. На своїй сторінці в Instagram лікар розмістила великий пост, присвячений розмарину.

За її словами, ця рослина багата унікальними хімічними сполуками, які володіють протизапальними і антиоксидантними властивостями. Розмарин є тією рослиною, яка допомагає продовжити молодість і красу. Як зазначила нутриціолог, за допомогою розмарину можна рекордно знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Вона нагадує, що деменція є одним з найпоширеніших захворювань в світі. Кислота, що міститься в розмарині, захищає від пошкодження клітини головного мозку.

А ще нутриціолог рекомендує вживати розмарин пацієнтам з цукровим діабетом. У рослині можна знайти речовини, які нормалізують секрецію інсуліну. Також розмарин використовується для профілактики діабету. Нутриціолог додала, що щоденне вживання невеликої кількості розмарину сприятиме профілактиці захворювань серця і судин. Рослина запобігає окисленню поганого холестерину, через який утворюються бляшки на стінках артерій. Також речовини з розмарину перешкоджають утворенню тромбів.

Поділись


Новини партнерів