Професор пояснив, як часте вживання кавуна може допомогти гіпертонікам

Підвищений тиск характеризується відчуттям ударів в голові, нудотою і запамороченням. Однак один фрукт може запропонувати перспективні переваги для контролю артеріального тиску і зниження рівня поганого холестерину.

Кавун містить всього 46 калорій на чашку і багатий на вітаміни C, A і іншими корисними рослинними з’єднаннями, які, як було показано, суттєво покращують кров’яний тиск і рівень холестерину у людей. Але дві амінокислоти фрукта, L-цитрулін і L-аргінін, мають найсильнішу дію.

Кров’яний тиск

За даними Harvard Health, амінокислоти кавуна можуть підвищити рівень оксиду азоту, речовини, яка, як відомо, розслабляє кровоносні судини і знижує кров’яний тиск.

Дослідження, проведене професором Університету штату Флорида Артуро Фігероа, показало, що кавун може суттєво знизити кров’яний тиск у людей з надмірною вагою, як в стані спокою, так і в стані стресу.

12-тижневе дослідження професора Фігероа було зосереджене на чоловіках з ожирінням, які також страждали високим кров’яним тиском.

Результати показали, що вживання кавуна позитивно впливає на артеріальний тиск в аорті та інші судинні параметри. Професор також зауважив значне поліпшення серцевого стресу в учасників.

«Це означає менше навантаження на серце, тому серце буде легко працювати в стресовій ситуації. Кавун також допомагає контролювати високий рівень холестерину в крові. Зокрема, насіння містить мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти, які знижують рівень холестерину в кровотоці.

Поділись


Новини партнерів