Дієтологи назвали кращі продукти для кишечника

Змінити мікрофлору кишечника можна всього за кілька днів, якщо кардинально скоригувати раціон харчування. Фахівці з США розробили унікальну дієту, спрямовану на нормалізацію роботи кишечника.

Виявилося, що поліпшити роботу цього органу допомагають продукти, що містять дуже багато клітковини. Ця речовина допомагає зміцнити імунітет, а також регулює рівень глюкози і полегшує роботу кишечника. Рослинна дієта з максимальною кількістю клітковини рекомендована пацієнтам з хронічним запором і зі слабкою імунною системою. В ході дослідження фахівці встановили, що раціон харчування з великою кількістю клітковини і мінімальним вмістом жирів змінює мікробний склад кишечника всього за кілька днів.

Встановлено, що максимальну користь для здоров’я цього органу може принести середземноморська дієта. Вчені нагадали, що цей тип харчування передбачає вживання великої кількості овочів, риби, оливкової олії, молочної продукції, зелені, горіхів. Під час експерименту фахівці також з’ясували, що максимальну користь для кишечника мають такі продукти, як чорниця, насіння льону, горіхи, бобові та практично всі овочі. А ще важливо хоча б один раз в день вживати кашу з будь-якої крупи.

Поділись


Новини партнерів