Дієта при високому тиску: лікар назвала продукт для захисту від симптомів гіпертонії

Високий тиск – дуже поширене захворювання, яким страждає близько третини всіх дорослих у Великобританії. Життєво важливо, щоб кожен подумав про прості зміни в дієті, щоб знизити ризик розвитку високого кров’яного тиску, тобто гіпертонії.

Гіпертонія – серйозне захворювання, що підвищує ризик деяких смертельних ускладнень, включаючи серцеві напади. Стан створює додаткове навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи.

Не завжди легко дізнатися, чи схильна людина до ризику підвищеного кров’яного тиску, тому завжди корисно вживати профілактичних заходів. Зміна дієти – один з кращих способів знизити кров’яний тиск.

Стверджується, що один з найпростіших способів захиститися від цього захворювання – їсти більше авокадо.

У них особливо мало солей натрію, а також вони багаті магнієм і калієм. У сукупності всі ці властивості роблять авокадо ідеальною закускою для пацієнтів з гіпертонією, за словами дієтолога доктора Сари Брюер.

Якщо ви не є шанувальником авокадо, все одно можете отримувати користь від цього плоду, замінивши рослинну олію олією авокадо.

“Дослідники раніше виявили, що регулярне вживання авокадо в їжу може знизити рівень холестерину завдяки вмісту рослинних стеролів, розчинної клітковини і антиоксидантів”, -говорить лікар. – “Тепер здається, що вживання авокадо також може допомогти знизити кров’яний тиск. Авокадо містить мало солей натрію і калій, кальцій, магній і вітамін Е, які позитивно впливають на контроль артеріального тиску”.

Авокадо також є багатим джерелом корисних для здоров’я олій. Цілих 30 відсотків м’якоті авокадо складається з тих же мононенасичених жирів, які містяться в оливковій олії.

Поділись


Новини партнерів