Діабет 2 типу: зелений чай знижує ризик розвитку хвороби – вчені

У людей з діабетом 2 типу є клітини, нечутливі до інсуліну, що відомо як інсулінорезистентність. Це, а також той факт, що підшлункова залоза часто перестає виділяти достатню кількість інсуліну, ускладнює контроль рівня цукру в крові. Було виявлено, що вживання зеленого чаю може допомогти в цьому.

Для людини, у якої вже був діагностований діабет, зелений чай може допомогти знизити рівень цукру в крові.

Згідно з дослідженнями, споживання зеленого чаю пов’язано зі зниженням рівня глюкози натще і рівня A1C, а також зі зниженням рівня інсуліну натще, що є показником здоров’я діабету. Було висловлено припущення, що антиоксидантна активність поліфенолів і полісахаридів є перевагою, яка допомагає контролювати рівень глюкози в крові.

Цим же антиоксидантам приписують протипухлинну дію, зниження рівня холестерину, поліпшення кров’яного тиску і навіть збільшення волосся.

У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США Національних інститутів здоров’я, вивчався вплив зеленого чаю на контроль рівня глюкози і чутливість до інсуліну.

У дослідженні, проведеним Медичним коледжем Університету Чунг-Анг (Південна Корея) зазначається:

«Результати досліджень впливу зеленого чаю на контроль рівня глюкози і чутливість до інсуліну у людей суперечливі. У поточний метааналіз було включено сімнадцять випробувань, в яких брало участь в цілому 1 133 людини. Вживання зеленого чаю суттєво знизило концентрацію глюкози натще і гемоглобіну A1c (Hb A1c) на -0,09 ммоль/  і -0,30 відсотка, відповідно», – говорить головний автор Джаетек Кім.

Дослідження прийшло до висновку, що зелений чай сприятливо діє, тобто знижує концентрацію глюкози натще і Hb A1c.

Поділись


Новини партнерів