Артрит і біль в суглобах: три кращих напої для запобігання симптомів

Артрит – захворювання, яким страждають мільйони людей в світі. Тільки у Великобританії 10 мільйонів пацієнтів. Симптоми недуги включають біль в суглобах, запалення, обмеження рухів.

Існує безліч різних типів артриту, включаючи ревматоїдний, псоріатичний артрит, подагру. Остеоартрит – найпоширеніший його тип, який діагностують лікарі. Він викликаний поступовим зносом гладкого хряща, що вистилає суглоби.

Тим часом, внесення деяких змін в щоденний раціон може знизити ризик виникнення неприємних і хворобливих відчуттів і ймовірність болю. Фахівці назвали три кращих напої, які допоможуть попередити цей стан.

Кава

Експерти стверджують, що кава захищає від симптомів подагри у деяких пацієнтів. Справа в тому, що напій містить поліфеноли-антиоксиданти, які допомагають організму позбутися від вільних радикалів.

Британський Фонд Arthritis Foundation відзначає, що краще практичне правило – пити каву в помірних кількостях, наприклад, не більше однієї або двох чашок в день. При цьому не забувати, що в різних кавових напоях, а також еспресо багато жирних вершків або сиропів, через які рівень калорій і цукру різко зростає.

Фруктовий сік

Деякі фруктові соки знижують ризик загострення артриту. Так, апельсиновий, томатний, ананасовий і морквяний соки багаті вітаміном С, який нейтралізує вільні радикали. Також може захистити від остеоартриту вишневий сік. Разом з тим, їх слід пити в помірних кількостях, оскільки деякі їх сорти містять більше цукру, ніж рекомендовано.

Вода

Якщо є чарівний еліксир при артриті, то це вода, погоджуються всі фахівці. Вони відзначають, що гідратація життєво важлива для виведення токсинів з організму, а це допомагає боротися із запаленням.

Достатнє споживання води може допомогти зберегти суглоби в здоровому стані і запобігти нападам подагри.

Вода, випита перед їжею, також запобігає переїданню за обідом або вечерею і цим сприяє зниженню ваги, що також важливо при артриті.

Хоча зміна дієти – незамінний і головний спосіб знизити ризик загострень, є й інші методи управління симптомами артриту. Так, потрібно обов’язково виконувати багато вправ, намагатися підтримувати нормальну вагу.

Також допомагають полегшити деякі симптоми артриту фізіотерапія і знеболюючі препарати. Однак якщо симптоми хвороби погіршуються, або є підозри на артрит, обов’язково відвідайте лікаря.

Поділись


Новини партнерів