Високий тиск: лікар назвала ефективний засіб від гіпертонії

Було заявлено, що добавки допомагають лікувати безліч захворювань – з різним ступенем успіху. Якщо вам прописали ліки від високого кров’яного тиску, ви повинні дотримуватися рекомендованого плану лікування. Однак з’ясувалося, що ви також можете знизити кров’яний тиск, регулярно приймаючи добавки кальцію.

Високий кров’яний тиск – вкрай поширене захворювання. Один з найпростіших способів знизити артеріальний тиск – це внести деякі зміни в свій щоденний раціон.

Кожен повинен прагнути з’їдати не менше п’яти порцій фруктів і овочів щодня, скорочуючи при цьому солодкі закуски. Але ви можете підвищити свою дієту для вимірювання артеріального тиску, прийнявши добавки кальцію.

За словами дієтолога доктора Сари Брюер, кальцій допомагає організму позбавлятися від надлишку натрію. Натрій є одним з основних збудників гіпертонії, і видалення його з організму згодом допомагає регулювати розширення і звуження кровоносних судин. Дефіцит кальцію пов’язаний з високим кров’яним тиском, а також з ризиком інсульту.

За її словами, щоденний прийом кальцієвих добавок може знизити артеріальний тиск на 2,6 / 1,3 мм рт.

«Кальцій – один з найефективніших природних засобів від високого кров’яного тиску», – написала вона для MyLowerBloodPressure. – «Гарне споживання кальцію сприяє виведенню надмірної кількості натрію через нирки і регулює розширення і скорочення кровоносних судин. Фактично, багато ліків, що використовуються для лікування високого кров’яного тиску, такі як блокатори кальцієвих каналів, діють за рахунок свого впливу на потік кальцію в клітини і з них».

Рекомендована добова доза кальцію становить 800 мг, додала вона. Але ви завжди повинні читати етикетку на упаковці, якщо вирішите додати в свій раціон добавки кальцію. Таблетки найкраще приймати під час їжі, особливо ввечері.

Рух і використання кальцію в організмі найбільш інтенсивний вночі, тому спробуйте приймати добавки з вечерею перед сном.

Перед вживанням будь-яких добавок, слід обов’язково проконсультуватися з лікарем.

Поділись


Новини партнерів